Početak djelovanja današnjeg poduzeća Santaj plastika d.o.o. veže se za sada već davnu 1986. godinu, kada obitelj Santaj ideju o osnivanju obiteljskog posla realizira otvaranjem zanatske radionice za injekcijsko brizganje proizvoda od plastičnih masa. Početak samog rada zasnivao se na jednom automatskom stroju za brizganje plastike i to u prostoru garaže na samo 25 m2 u kojoj je Zvonko Santaj započeo proizvodnju nekoliko vrsta posuda za cvijeće. Tada nije ni sanjao da će se jednog dana njegova zanatska radionica pretvoriti u pravu tvornicu koja, sa svojim asortimanom od 300-tinjak različitih proizvoda, danas uspješno osvaja europska tržišta.

Nakon više od 30 godina proizvodnje, Santaj plastika d.o.o. je poduzeće koje se u Valpovu, u zoni male privrede, prostire na 15 000 m2 proizvodnog prostora s 3200 m2 proizvodne hale.

Osim proizvodnje, tvrtka Santaj plastika d.o.o. razvijala se i u smjeru maloprodaje, pa tako danas ima otvorena dva prodajna centra „Megasan“ u Valpovu i Donjem Miholjcu.

 

PROIZVODNJA
Proizvodni asortiman obuhvaća široku paletu od 300-tinjak proizvoda namijenjenih domaćinstvu, ambalaži za prehrambenu industriju, građevinarstvu, cvjetni program za dom i okućnicu, program malih vrtnih i većih leđnih tlačnih prskalica, te sanitarni program u čijem smjeru se danas najviše razvijamo. U ponudi imamo veliki broj artikala iz kupaonske galanterije, a posebno smo ponosni na proizvodnju prvog hrvatskog vodokotlića.

U sklopu poduzeća djeluje i vlastita alatnica za izradu kalupa za brizganje plastičnih artikala koja po svojoj suvremenoj tehnologiji izrade kalupa spada u red najkvalitetnijih alatnica u Hrvatskoj te nam je stoga za put od ideje, preko realizacije i plasmana robe na tržište potrebno malo vremena.

Godine ulaganja u stručni kadar, stručna znanja i praćenje trendova u novim tehnologijama, a sve u skladu sa strogim ekološkim standardima, garancija su danas u kvaliteti prepoznatljivom proizvodu, ne samo na hrvatskom nego i na inozemnom tržištu.

 

PRIZNANJA
Prvo priznanje tvrtki Santaj plastika d.o.o. stiže 2005. godine sa smotre CROPAK za najbolju ambalažu u Hrvatskoj za „Francusku juhu 1kg“ proizvođača Podravka d.d. iz Koprivnice. Kvalitetu proizvodnje i razvijanja prepoznaje i Hrvatska gospodarska komora, te poduzeću Santaj plastika d.o.o. 2006. godine dodjeljuje plaketu ZLATNA KUNA za najuspješnije trgovačko društvo Osječko-baranjske županije u 2005. godini u kategoriji srednjih trgovačkih društava, što je uz već brojne pohvale i nagrade, još jedna garancija svim sadašnjim i budućim poslovnim partnerima u kvalitetu i sigurnost na koju mogu računati u poslovanju s tvrtkom Santaj plastika d.o.o. iz Valpova.

Kvaliteta proizvoda i zadovoljstvo kupaca

Naša uprava

Andreja Livaja

Direktorica